Jógama

Agytréner

A gépről

Agytréner
Talán Ön is tapasztalta, hogy a tanulás (legfőképp a nyelvtanulás) felnőttként sokkal nehezebben megy, mint mikor még fiatal iskolás volt. A memória problémákat okozhatja a „kor” (pl. az agy csökkenő vérellátása), de a nyugtalan életvitel is. A túlhajszolt agy képtelen koncentrálni és rendszerezni a tanuláshoz elengedhetetlen információkat. Talán ezért jelent Önnek is nagy problémát a nyelvtanulás vagy egy új szakma megszerzése felnőttkorban munka, gyerekek, családi problémák mellett. A memória helyrehozására kaphatók gyógyszerek. Ezek viszont maximum az életkori (öregedésből fakadó) bajokat orvosolhatják, az életvitelből, stresszből eredő gondokon nem segítenek. A agytréner készülék (vagy más néven: agytréning készülék, AVS készülék) viszont épp ezen segít.

A készülék hatásai:
Emberként azért tudunk gondolkodni és hatalmas tudásanyagot megőrizni, mert az emberi agyban szétváltak és külön fejlődtek a mozgással, beszéddel, érzelmek feldolgozásával stb. foglalkozó területek. Ezek a részek mindenkinél különböző fejlettséget mutatnak. Van, akinél az érzelmekért felelős jobb félteke a domináns és a bal szorul erősítésre, vagy éppen fordítva. Másoknak nagyon jó a memóriája, de nem képes rendszerezni a dolgokat. Az agytréner készülék javítja a különböző agyi területek aszimmetriáját, és a rendszeres alkalmazással elérhető a két agyfélteke összehangolt működése.

A memória problémák gyakori oka az alvászavar, a kipihentség hiánya. Gondoljon bele, egy álmatlan éjszaka után mennyire nehezen boldogul a mások egyszerű munkahelyi feladataival, vagy akár azzal, hogy visszaemlékezzen: elzárta-e otthon a vasalót indulás előtt. Az álmatlanságnak sokféle oka van, ezek közül az egyik leggyakoribb a stressz. Jellemzően a vezető beosztásban dolgozók esetében figyelhető meg, hogy képtelenek feszültségoldó vagy nyugtató szerek nélkül olyan nyugalmi állapotba, az úgynevezett alfa szintre (8-12 Hz) eljutni, amely fontos kitétele a pihentető alvásnak. Az AVS agytréner készülék nyugtatószerek nélkül is biztosítja, hogy az agy a pihentető alfa szintre jusson. Ezzel már néhány kezelés után enyhül az alvászavar, fejlődnek a tanulási készségek, enyhülnek a koncentrációs zavarok és fokozódik a stresszes helyzetekkel szembeni ellenálló képesség mind a munkahelyen, mind otthon.