Jógama

Aromaterápia DoTerra

Az aromaterápiáról

DoTerra aromaterápia
Érzelmi Aromaterápia: doTERRA terápiás olajokkal A Pszichológia és Kémia Találkozása
Tudósok és pszichológusok évszázadok óta próbálják megfejteni azokat a jelenségeket, amiket mi érzéseknek nevezünk. Ugyan a pontos mechanizmusokat még nem teljesen értjük, de azt már tudjuk, hogy nagy befolyással vannak a fizikai és mentális jóllétünkre is. A legújabb kutatásokat és a legtisztább illóolajokat használva az új doTERRA Emotional AromatherapyTM System (doTERRA Érzelmi Aromaterápia Rendszer) az első az iparágban, ami tudományosan előállított, célzott keveréket kínál érzelmi javulás érdekében.

Az illóolajokat legegyszerűbben szaglási érzékünkkel tudjuk tapasztalni. A legtöbb első tapasztalat illóolajokkal párologtatás vagy belélegzés során történik, miután pár cseppet a kezünkre csöppentünk. Az első dolog, ami általában feltűnik az illóolajok első használatánál az, hogy szinte egyből befolyásolja az ember hangulatát. A remek szaglószervi receptoroknak köszönhetően ez a leggyorsabb mód arra, hogy megtapasztaljuk az illóolajok hatását az érzésekre.

A doTERRA Érzelmi Aromaterápia Rendszere sok különböző kémiai profil alapján lett felállítva. Az egyedi összetevők ismert előnyei alapján különböző illóolaj kategóriákat állítottak össze. Így el lehet például dönteni, hogy egy illóolaj felemelő vagy nyugtató hatássál rendelkezik. Mindegyik illóolaj kategóriának van egy egyedi érzelme, amit ki tud váltani a szervezetben.

Növény alapú illóolajok elsősorban monoterpén alkoholokból állnak, melyek nyugtató hatással bírnak. Fa, fű és gyógynövény illóolajok gazdagok szeszkviterpénekben, észterekben és oxidokban, amelyek pedig enyhítenek és megújítanak. A spektrum másik végén vannak a menta, citrus és fűszer alapú illóolajok, melyeknek erős felemelő hatásuk van. Menta illóolajok magas ketonkoncentrációval rendelkeznek, amik energizálnak. Citrus olajok általában limonén és béta-pineneből állnak, ezeknek erős felemelő képességük van. Fenolok pedig, amik a fűszer alapú illóolajakban találhatóak, melegítő érzést váltanak ki.