Jógama

Chi gép

A gépről

Chi gép
A chi-gép feltalálója a japán Dr. Shiuzo Inoue professzor, aki 38 éven át vizsgálta az oxigénellátás és az egészség közötti összefüggéseket. A kutatás eredményei szerint számos testi probléma oka a sejtek oxigénhiánya. A rossz testtartás, a mozgásszegény életvitel, valamint a stressz következményeként felületesen lélegzünk, ezért a sejtekben krónikus oxigénhiány léphet fel. Ennek következménye az általunk is ismert civilizációs betegségek sora.

Serkenti a vérkeringést és a vérképződést, szépíti a bőrt.
Ez a mozgás aktiválja a sejtek működését az egész szervezetben, elősegíti a sejtmegújulást. A rengő mozgás hatására a vegetatív idegrendszer megnyújtja a hörgőket, hogy maximális mennyiségű oxigén juthasson a tüdőbe. A tüdőtől a vérig egyidejűleg végbemenő oxigéncsere is felgyorsul, hogy a sejtanyagcserék megfelelően működhessenek. Növeli a vér oxigéntartalmát anélkül, hogy az izületeket és a porckorongot terhelnénk.

Segíti az emésztést és méregtelenít.
A rengő mozgás stimulálja a belső szerveket, ezáltal segíti az emésztést és az anyagcserét, salaktalanítja (méregteleníti) a szervezetet. Erre a mai világban mindenkinek szüksége van.

Erősíti az immunrendszert.
Természetes módon aktiválja a nyirokrendszert, valamint erősíti az immunrendszert. Ahogy „öregszik” testünk, egyre csökken a szervezet immunrendszerének erőssége, mivel a gerincvelőben egyre kevesebb Globulin termelődik. Nőknél 35, férfiaknál 40 éves kor körül kezdődik ez a folyamat. A Chí-masszázs készülék használatával elérhetjük, hogy a szervezet több Globulint termel, így a test erősebb lesz, és immunanyagot termel a betegségekkel szemben.

Erősíti a vérképződés hatékonyságát.
Szabályozza a csontvevő működését. A vér a csontvelőben és a lépben képződik. Külső és belső hatások következtében a vérképződés a lépre korlátozódik. A készülék speciális mozgásának hatására a vegetatív idegrendszer erősíti a vérképződés hatékonyságát.

Tehermentesíti a gerincoszlopot.
Lazítja az izomzatot, feszessé teszi a szöveteket és szalagokat, megnyújtja és tehermentesíti a gerincoszlopot, regenerálja a porckorongokat. A rengő mozgások megfelelő mértékben lazítják el a hátgerincet tartó izmokat, így a csigolyák visszakerülnek a helyükre.

Oldja a stressz, energiával tölt felt.
Ellazítja a vegetatív idegrendszert, tartósan oldja a stresszt, ellazít. Azonnal érezhető hatással fokozza az életenergiát.

Fogyaszt.
Jelenleg a leghatásosabb természetes fogyókúrás készülék. Egy 15 perces használat 1,5 órás tempós gyaloglás hatásával ér fel. Az oxigénigényes kalóriaégetés felgyorsítja a súlycsökkenést. Úgy lehet vele optimálisan fogyni, hogy közben a bőr rugalmasan ugrik össze és feszes marad. A chí-masszázs készülék rengése kedvezően hat az egész szervezetre, megmozgatja a test szinte minden izmát (a hölgyek intim izmait is), mindezt erőkifejtés és az izületek megterhelése nélkül. Használata kellemes érzéssel tölti el. Nagyon kényelmes és egészséges perceket élhet át vele.