Jógama

RAD

All_in_kit_900x900

Az SMR technika egy speciális anyagból készült hengerrel végezhető önmasszázs, mely néhány óra alatt elsajátítható. Az elnevezés az angol Self Myofascial Release (önmagunk izompólyáinak felszabadítása) kifejezés rövidítése. A módszert egy „testtel” foglalkozó magyar szakember Csíky Ferenc, keleti és nyugati gyógyítási módszereket kutató gyógymasszőr fejlesztette ki és ötvözte igen egyszerűen elsajátítható rendszerré.

A rendszeres SMR masszázs hatásaként az izmok könnyebben regenerálódnak, fejlődnek, terhelési szintjük növekszik, és ezáltal a sérülés veszélye is csökken. Az aktív mozgás közben az izmokban keletkező mikro-sérülések és letapadások fellazulnak, lebonthatóvá válnak, melytől a beinduló méregtelenítés során megszabadul a szervezet. Bizonyos testi problémák kivételével bárkinek ajánlható, mint egyszerű, otthon végezhető önmasszázs. Rendszeres használata regeneráló és egészségmegőrző szerepet tölthet be.

  • Táncosoknak, sportolóknak vagy aktív testmozgást végzőknek ezen kívül segít az aktív mozgás előtt az izmok bemelegítésében, felkészítésében, mozgás után azok lazításában, nyújtásában, regenerálásában, az izomláz lefolyásának gyorsításában.
  • Akik minimális mozgást végeznek mindennapjaikban, sok ülésre kényszerülnek, az SMR technika sajgó és bemerevedett végtagjaiknak és hátuknak új életet adhat.
  • A rendszeres meditáció során sokat ülünk statikus helyzetben. A nyugati létforma mellett testünk nem szokik hozzá ehhez az állapothoz. Az ülés helyzete jóval nagyobb megterhelést jelent a gerinc számára, mint az álló vagy mozgó helyzet. A statikus testhelyzet pedig szintén feszüléseket, bemerevedéseket, ezáltal fájdalmakat hozhat létre az izomzatban.
  • Kifejezetten ajánljuk szülőknek. A kisgyermekek életkori sajátosságaikból adódóan nagyon igénylik az állandó mozgást és testi kontaktust, ez fejlődésük egyik motorja. Ez a szülőkre időnként nagy testi terheket ró, hiszen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ezen felül idő szűkében nem jutnak el megfelelő szakemberekhez rendszeresen, hogy a kialakuló problémáikat orvosolják, karban tartsák.